Has Konya lezzetleri Etli EkmekTirit KebabıBamya ÇorbasıBıçakarası


Has Konya Mutfağı olarak yüzyıllar öncesine dayanan Konya Mutfak Geleneğini İstanbul Avrupa yakasında aslına uygun pişirme yöntemleri ile damak tadınıza sunuyoruz. Bamya Çorbası, Etli Ekmek, Bıçak Arası, Tirit Kebabı, Fırın Kebap, Sündürme, Sac Arası…gibi lezzetleri tatmanız için sizi mutfağımıza bekliyoruz.

Konya, Anadolu mutfağının merkezidir. Dünyada bilinen ilk yerleşim, ilk şehirleşme ve ilk hayvan evcilleştirmenin görüldüğü yer Çatalhöyük’den bu yana çeşitli medeniyetlere ev sahipliği yapan Konya, mutfağında da bu tarihi mirası görebilirsiniz. Konya mutfağı; Selçuklu sarayları, Mevlevi adetlerinin karışımından oluşur. Osmanlı mutfağının etkisiyle de şekillenen Konya mutfağında 3 nefis yemek ön plana çıkar; Etli ekmek, fırın kebabı ve peynirli pide. Konya mutfağında genellikle kuzu ve koyun eti tüketilir. Yöremizde yoğun buğday ve sebze üretimi gerçekleştirilmektedir. Bamya çorbası, dut pekmezi, tandır böreği, bıçak arası pide ve sac arası en sevilen yöresel lezzetlerimiz arasındadır.

Rezervasyon

Bahçe Alanı, Çocuk Oyun Parkı, Otopark, Paket Servis, Gel-Al Mevcut. Kredi Kartı ve Yemek Kartları Geçerli .

PZT - CUM

08:30 AM
dan
22:30 PM

CTS - PZR

08:30 AM
dan
22:30 PM